Ny koncerndirektør skal stå i spidsen for transformation af Vald. Birn A/S

6. december 2021


Vald. Birn A/S har valgt den 50-årige Claus Beier til ny koncerndirektør. Fra foråret 2022 skal Claus Beier stå i spidsen for den transformationsproces, der skal fremtidssikre koncernens virksomheder og føre til ny vækst og indtjening. 
 
Den nuværende adm. direktør Jens Axel Birn, der har stået i spidsen for koncernen de sidste 17 år, har valgt at stoppe i koncernen og søge nye udfordringer. I dag kan navnet på den nye koncerndirektør så offentliggøres. Valget er faldet på den 50-årige Claus Beier, der kommer fra en stilling som adm. direktør i køkkenproducenten JKE Design A/S, der er ejet af den svenske Ballingslöv-koncern.
 
"Det har været en spændende proces, hvor vi har haft mange dygtige kandidater i spil. Til syvende og sidst pegede pilen dog entydigt på Claus Beier, der har en stærk kommerciel profil, relevant erfaring inden for hele værdikæden og ikke mindst markante resultater med i rygsækken. Nu glæder vi os til at få ham med ombord i koncernen", forklarer bestyrelsesformand Erik Lundtoft.
 
Claus Beier har de seneste fire år stået i spidsen for en turnaround af JKE Design, der i en længere årrække havde røde tal på bundlinjen. I dag er indtjeningen løftet til et væsentligt højere niveau, og opskriften har været vækst og udvikling frem for reduktion og afvikling. I samme periode er medarbejdertilfredsheden løftet betydeligt.
 
"Jeg er både stolt og ydmyg over at være blevet valg til stillingen som koncerndirektør i Vald. Birn A/S. Det er en spændende og traditionsrig koncern med mange udviklingsmuligheder, og jeg ser det som en unik mulighed for sammen med 900 dygtige kolleger at indlede en ny rejse med fokus på vækst og udvikling", siger Claus Beier.

Vald. Birn koncernen består af moderselskabet Vald. Birn A/S (Holstebro), Tasso A/S (Odense), Bernareggi S.r.l. (Italien), Uldalls Jernstøberi A/S (Vejen). Kockums Maskin AB (Sverige) samt Vald. Birn GmbH (Tyskland).
 
"Selvom vi har 125 år på bagen, så er vi bestemt ikke uambitiøse. Vi har et godt produkt og nogle yderst kompetente medarbejdere med en unik knowhow. Derfor sætter vi nu strøm til en ny strategi, hvor hovedmålet er at skabe og vedligeholde bæredygtige og rentable produktionsjobs i de lokalområder, hvor vi opererer. Det har vi haft succes med i mange år, og bl.a. via ny teknologi, smartere processer og et mere indgående fokus på bæredygtighed vil vi påbegynde en ny vækstrejse sammen med Claus Beier", fortsætter Erik Lundtoft.

Om Vald. Birn A/S
Vald. Birn A/S er Nordeuropas største støberikoncern med rødder, der går helt tilbage til 1896. Kernekompetencer omfatter alt fra udvikling, støbning og bearbejdning til overfladebehandling og montering. Virksomheden fremstiller støbegodsemner til bl.a. lastbil- og pumpeindustrien.
 
Koncernen er ejet af Vald. Birn Holding A/S, der kontrolleres af Birn Fonden. Vald. Birn koncernen består af moderselskabet Vald. Birn A/S (Holstebro), Tasso A/S (Odense), Bernareggi S.r.l. (Italien), Uldalls Jernstøberi A/S (Vejen), Kockums Maskin AB (Sverige) samt Vald. Birn GmbH (Tyskland). Koncernen beskæftiger ca. 900 ansatte, heraf knap 600 i Holstebro.