Støberiteknikerlærlinge får gratis medlemskab af Danmarks Støberitekniske Forening

5. oktober 2022

Der er godt nyt for støberiteknikerlærlinge i Birn-koncernen. Danmarks Støberitekniske Forening (DSF) og Danske Støberiers Brancheforening (DSBF) er nemlig gået sammen om at tilbyde alle støberiteknikerlærlinge gratis medlemskab af DSF samt gratis deltagelse i foreningens aktiviteter gennem hele læretiden.  
 
Eksempelvis vil lærlinge sammen med en ledsager fremadrettet kunne deltage kvit og frit i DSFs weekend-årsmøde, der i år bliver afholdt på Hotel Sønderborg Strand til en værdi af 5.000 kroner.
 
- Jeg håber, at vores lærlinge vil benytte muligheden for at melde sig ind i DSF og ellers deltage i foreningens mange spændende arrangementer, der gennem deres tid som lærlinge vil være gratis. Vi vil nemlig gerne give dem nogle gode oplevelser og byde dem velkommen i støberibranchen, siger koncerndirektør Claus Beier.
 
Tiltag skal imødekomme manglen på arbejdskraft  
Fremadrettet vil det også være muligt for lærlinge at skifte virksomhed i deres praktikperiode. På den måde kan man udvide sin faglige horisont og prøve kræfter med forskellige specialiseringer. Tiltaget er sammen med gratis medlemskab af DSF og fri deltagelse i foreningens arrangementer et led i en storstilet indsats for at tiltrække og fastholde nye medarbejdere i støberibranchen, fortæller Claus Beier:
 
- De nye tiltag kan forhåbentligt skabe opmærksomhed omkring de studerendes gode muligheder for at specialisere og videreuddanne sig i branchen. For ikke at nævne jobgarantien efter endt uddannelse.