Udviklingspartner

Gennem årene har BIRN gennemgået en positiv udvikling. Derfor står vi i dag i en position som en stærk udviklingspartner og leverandør af både ubearbejdet og bearbejdet støbejern. Og fordi vi fortsat ønsker at opnå en effektiv og miljørigtig produktion, arbejder vi hos BIRN konstant med kontinuerlige metode- og kvalitetsforbedringer.

I enhver opstartsfase arbejder vi tæt sammen med kunden og bliver enige om den endelige udformning af løsninger. Til disse har vi store krav, idet de skal opfylde alle kundens forventninger til både kvalitet og funktionalitet.

Processen
Vi anvender udelukkende kvalitetssikringsværktøjer som APQP/PPAP. På den måde sikrer vi en optimal produktion helt fra serieproduktionsstart.

Derudover fremstilles alt model-, bearbejdnings- og montageudstyr udelukkende via CAD/CAM dokumentation. Det bliver udarbejdet internt, dog baseret på kundens egen CAD geometri, hvis det ønskes. Vi er nemlig i stand til at foretage udveksling af elektronisk dokumentation i alle gængse CAD formater (evt. via EDI).

Flg. CAD/CAM systemer benyttes:

  • CATIA - Pro-Engineer
  • Powershape (Delcam)
  • Powermill (Delcam)
  • Mastercam

Alt model-, bearbejdnings- og montageudstyr fremstilles i vores eget modelværksted samt værktøjsafdeling eller i tæt samarbejde med førende modelfabrikker. Vi stiller store krav til produktionsudstyret, som derfor altid fremstilles under hensyntagen til både kvalitet, holdbarhed og ergonomi for operatøren.

Til størkningssimuleringen anvendes Magmasoft i forbindelse med optimering af design, indløb, efterfødning og model-layout.

Udfaldsprøver
Støbning og bearbejdning af de første emner vil altid foregå under de samme produktionsforhold som ved serieproduktion. På den måde sikres det, at alle udfaldsprøver er identiske med emner, som er i løbende produktion.

Udfaldsprøverne opmåles i målerum, og der udfærdiges efterfølgende en opmålingsrapport. Til det anvendes der avancerede 3D-koordinat-målemaskiner.

 


Peter Frost Jepsen
Commercial Director
Skriv en besked